Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Várakozásaink szerint a Fidesznek csekély abszolút többsége lesz a parlamentben - az nem valószínű, hogy a párt ismét akár az alkotmány módosítását is lehetővé tevő, kétharmados többséget szerezne - mondta Paul Greer, a Fidelity International portfóliómenedzsere a magyar választásokról.

Úgy látja, a szavazókat leginkább befolyásoló két legfontosabb kérdés vélhetően a bevándorlás és a menekültek betelepítése lesz, így Európa élénk figyelemmel kíséri majd a Jobbik szereplését is.

Magyarország az elmúlt 4-5 évben javítani tudta az államháztartás és a folyó fizetési mérleg helyzetét, emellett javuló növekedési rátákkal és gazdasági hangulattal, csökkenő munkanélküliséggel, növekvő beruházási kedvvel, stabilabb devizával, emelkedő bérekkel és csak mérsékelt ütemű fogyasztóiár-inflációval zárta a ciklust.

Greer arra számít, hogy a Fidesz egy harmadik ciklust is kormányon tölthet, ami tartós monetáris és költségvetési stabilitást eredményezhet. A kormány és az EU közötti feszültségek vélhetően a párt harmadik kormányzati ciklusában is jellemzőek maradnak. Ha a Fidesz nem szerezne többséget, vagy kétharmados többséggel győzne, az egyértelműen a piaci gyengülését okozná a jövő héten - véli a portfóliómenedzser.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!