A Magyar Telekom ma reggeli bejelentése szerint ugyan az audit bizottság lezártnak tekinti a White&Case által folytatott vizsgálatot a macedón ügyekkel kapcsolatban, számos más vizsgálat azonban ettől függetlenül nem zárult még le.

A DOJ, a SEC és a Macedón Köztársaság Belügyminisztériuma is vizsgálódik az ügyekben. Ráadásul a Nemzeti Nyomozóiroda is vizsgálatot folytat, csak éppen a vizsgálattal kapcsolatban kifizetett összegek kérdésében.

Így egyelőre nem lehet megbecsülni, hogy milyen további költségek terhelik majd a Magyar Telekomot a macedón sztori miatt - hívta fel a figyelmet a távközlési cég kommunikációs igazgatósága.

Tény, a Magyar Telekom eddig gyorsjelentései szerint négy év alatt összesen 20,3 milliárd forintot költött el az eddigiek szerint valamivel több, mint összesen 30 millió eurónyi kétes célt szolgáló szerződéssel kapcsolatban. Az éves szinten 5 milliárd forint körüli vizsgálati kötlségekből azonban nem lehet tudni, hogy a White & Case által folytatott most lezárt vizsgálat mennyit emésztett fel rendszeresen.

Ráadásul az is nehezen becsülhető, hogy a Telekomnak a még folyó eljárások nyomán lesz-e bírság, amely a céget terheli, s ha lesz, mekkora.

A vizsgálat költségei

2006: 4,1 milliárd forint
2007: 5,7 milliárd forint
2008: 5,4 milliárd forint
2009 I-IX.: 5,1 milliárd forint

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!