Akvirált az Appeninn

Az Appeninn ingatlanpiaci terjeszkedése a Hattyúház közelmúltbeli megvásárlását követően a novemberben megalapított Appeninn Logisztika Zrt-n keresztül folytatódik egy nagykanizsai, 0,8 hektáros belterületi ingatlan megvásárlásával.
NAPI, 2010. december 21. kedd, 10:40
Fotó:

Az elsősorban B-kategóriás budapesti irodaházakra fókuszáló Appeninn Holding Nyrt. december 20-án újabb akvizíciót hajtott végre. Az üzleti tevékenység kibővítésére novemberben megalapított Appeninn Logisztika Zrt. egy nagykanizsai, 0,8 hektáros, belterületi ingatlan megvásárlásáról kötött szerződést - jelentette be a tőzsdei társaság a BÉT honlapján.

A 600 négyzetméteres üzemcsarnokot és 1400 négyzetméternyi irodahelységet magában foglaló ingatlan a piaci igények széles körét kiszolgáló logisztikai raktárrá fejleszthető minimális beruházással.


A közlemény szerint a társaság előzetes piacfelmérése alapján az ingatlan bérbeadása jól biztosítható, a részvényesek számára értékteremtő hozamszint mellett.


Az Appeninn Holding szeptember 30-i közgyűlése által végrehajtott 587 millió forintos zártkörű tőkeemelést követően a leánycégek tőkehelyzetének rendezéséről is döntött a társaság igazgatótanácsa.


Az összességében közel 540 millió forintos tőkeemelés három leánycég esetében a devizahitelek átértékelése miatt elszenvedett veszteségek következtében kialakult negatív saját tőke rendezését szolgálja.


A most lebonyolított - cégbírósági bejegyzés alatt lévő - tőkeemelés a számviteli kimutatásokban keletkezett, negatív cash flow hatással nem járó hitelátértékelés hatását hivatott korrigálni.


Holding szinten a főtulajdonoson, a Lehn Consultingon keresztül a devizahitelek árfolyamkockázata a 2,5 millió svájci frankos hitelkeret révén biztosított.


Az Appeninn Holding által lebonyolított tőkeemelések 489 millió forint tagi kölcsön tőkésítése révén, valamint 50 millió forint készpénz biztosításán keresztül valósult meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK