A Dow blue chip indexe 0,9 százalékkal, az S&P-500 0,8 százalékkal, a Nasdaq 0,8 százalékkal csökkent a hétfői záróértékéhez képest a New York-i tőzsdenyitás után egy órával. A mutatók ennél nagyobb mélységeket is megjártak - 1,1 százalékos mínuszt halmoztak fel az első fél órában -, ám az indexeket végül meglepő lendülettel húzták vissza. Az eladói nyomás minden szektorban érvényesül, a dollár euróval szembeni folytatódó erősödése azonban leginkább az energia- és a nyersanyagipari szektorokat sújtja. A zöldhasú eurójegyzése további fél százalékkal 1,4747-re csökkent nem sokkal négy után. A kockázatkerülés hátterében elsősorban a nemzetközi hitelminősítők figyelmeztetése áll, miszerint újra fontolóra vették az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság nemzetközi hitelbesorolásának rontását. A Moody's ráadásul a dubaji állami befektetési társaság, a Dubai World körüli hitelbotrány kapcsán számos állami céget is leminősített, s újra felmerült a kérdés, vajon mennyire lesz az emírség határain belül tartható a fizetési válság.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!