Alacsony forgalommal zárt a magyar tőzsde

Felülteljesített a BUX a vezető európai indexekhez képest. A Mol-részvény volt a nap nyertese, az OTP árfolyama esett, de továbbra is történelmi csúcs közelében jár az árfolyam. papír.
Domokos Erika, 2018. december 14. péntek, 18:31
Fotó: Napi.hu - BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 84,01 pontos, 0,21 százalékos emelkedéssel, 40 125,72 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 8,6 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen mozogtak az előző napi záráshoz képest - összesített az MTI.

A kedvezőtlen nemzetközi hangulatban csökkent a BUX a nap első felében, de zárásra ledolgozta a mínuszokat, és kis emelkedéssel tudta zárni a kereskedést. Ezzel felülteljesített a hazai részvényindex a vezető európai indexekhez képest - mondta Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en.

A vezető papírok közül a Mol volt a nap nyertese, az olajcég részvényei kifejezetten jól teljesítettek. A Richter kisebb emelkedéssel zárt, ami a szakértő szerint szintén jó hír, mert a részvény a hét elején még eladói nyomás alatt volt. Az OTP árfolyama esett, de továbbra is történelmi csúcsa közelében jár a papír.

A Mol 50 forinttal, 1,61 százalékkal 3146 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 0,68 százalékkal 11 760 forintra csökkent, forgalmuk 4,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2,50 forinttal, 0,55 százalékkal 448 forintra esett, forgalma 668,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,18 százalékkal 5470 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3801,98 ponton zárt pénteken, ez 11,11 pontos, 0,29 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK