Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a várakozásoknak megfelelően enyhe emelkedéssel zárt a BÉT, alacsony forgalom mellett.  Hozzátette: a vezető részvények közül az OTP volt a legerősebb, ami annak köszönhető, hogy a régióban nagyon szerették a befektetők a bankszektort. A Telekom és a Richter kisebb mértékben emelkedett, a Mol viszont továbbra is eladói nyomás alatt volt.

Az elemző szerint a részvénypiac teljesítményét a nemzetközi háttér is segítette, ugyanis jó makroadatok érkeztek az Egyesült Államokból.

Pleschinger Gyula, az MKB Bank igazgatója az M1 aktuális csatornán kifejtette: a reggeli lendületes kezdés után is erős teljesítményt nyújtott a BÉT, a nagy papírok a Mol kivételével pluszban zártak.

A kereskedés heti alakulását az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve szerda esti kamatdöntő ülésének eredménye is befolyásolhatja, bár az elemző szerint jelentős fejlemények nem várhatóak.

A Mol 110 forinttal, 0,54 százalékkal 20 140 forintra csökkent, 2,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 75 forinttal, 0,85 százalékkal 8900 forintra erősödött, forgalmuk 3,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,39 százalékkal 515 forintra nőtt, forgalma 309,5 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 27 forinttal, 0,44 százalékkal 6210 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1946,08 ponton zárt szerdán, ez 2,67 pontos, 0,14 százalékos emelkedés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!