A részvénypiac forgalma 6,4 milliárd forint volt, a vezető részvények az Egis kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

Králik István, a KBC Securities üzletkötője az MTI-nek elmondta: az átlagosnál alacsonyabb forgalmú, eseménytelen volt a kereskedés kedden. Összességében nem voltak olyan hírek, amelyek erőteljesebben mozgatták volna az árfolyamokat.
A szakértő szerint a Magyar Telekom valószínűleg még mindig az MSCI piaci indexből való kikerülés miatt gyengül. A Richter visszakerül ugyan az indexbe, de emiatt már jelentős erősödésen van túl, így kifulladt az emelkedés - mondta.

A devizahiteleseket megsegítő mentőcsomag körül még mindig vannak bizonytalanságok, ez okozhatta az OTP részvényeinek gyengülését. A Mol árfolyama alig változott kedden - közölte az üzletkötő. A Mol ára 60 forinttal, 0,41 százalékkal 14 490 forintra csökkent, 497,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 80 forinttal, 1,78 százalékkal 4410 forintra esett, forgalmuk 1,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 1,43 százalékkal 275 forintra gyengült, forgalma 782,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,45 százalékkal 4380 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 2,4 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 874,3 millió forintos forgalom mellett 15 forinttal, 0,05 százalékkal 27 870 forintra erősödött.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1234,07 ponton zárt kedden, ez 5,02 pontos, 0,41 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!