Alacsony forgalommal és eséssel kezdte a hetet a tőzsde

Gyengült a hétfői kereskedés első felében a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a forgalom pedig alig haladta meg a másfél milliárd forintot. A vezető részvények közül a Mol a nap vesztese eddig.
Beke Károly, 2013. március 4. hétfő, 11:50
Fotó: Napi.hu

Hétfő délre 18 709 pontig esett vissza a BUX index, ez 0,7 százalékkal volt alacsonyabb a múlt pénteki záróértéknél. A forgalom kifejezetten alacsony, alig haladta meg a másfél milliárd forintot a nap első felében.

A vezető részvények többsége veszített értékéből a nap elején, a legnagyobb vesztes a Mol volt, mely 1,2 százalékkal 17 050 forintig esett vissza. Közben az OTP papírjai 4675 forintot értek, ami 0,95 százalékos mínusznak felelt meg, a Magyar Telekom viszont két forinttal 413 forintig kapaszkodott fel.

A gyógyszergyártók számára felemás hangulatban telt el a délelőtt, hiszen a Richter 0,65 százalékkal 34 575 forintig esett vissza, az Egis viszont 1,1 százalékos drágulást követően 19 355 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK