Az Államadósság Kezelő Központ három, öt és tíz éves kötvényeket hirdetett meg csütörtökön, 20 milliárd, illetve 15-15 milliárd forint értékben. A hároméves lejáratú papírokra 28 milliárd forint ajánlat érkezett, de a másik két kötvényre is csak a meghirdetett összeg közel duplája, így a kibocsátott mennyiség megegyezett az előzetessel. A hároméves papírok 6,88, az ötévesek 7, a tízévesek 7,05 százalékos hozammal keltek el - az utóbbi esetben ugyan 4 bázisponttal csökkentek a hozamok a legutóbbi aukcióhoz képest, de a hároméves papírok esetén 6, az ötévesek esetén 13 ponttal emelkedtek. A tegnapi másodpiaci benchmark hozamok is elmaradtak a mai átlaghozamoktól: 6,64-6,92 százalék között szóródtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!