Az ÁKK a megszokott 50 milliárd forintért hirdetett meg D120627 jelű, 2012. június 27-én lejáró diszkont kincstárjegyet jegyzésre.
Az elsődleges forgalmazók valamivel több mint kétszeresen jegyezték túl a meghirdetett összeget, 117,556 milliárd forint ajánlatot tettek, kevesebbet az előző, két héttel ezelőtti aukción tett 167,596 milliárd forintnál.

Az aukción 5,88 százalékos átlaghozam alakult ki, két bázisponttal alacsonyabb az előző aukció átlaghozamánál, négy bázisponttal a 12 hónapos diszkont kincstárjegy 5,92 százalékos szerdai másodpiaci referencia hozama alatt.

Az előző négy aukcióval ellentétben az ÁKK az alacsonyabb túljegyzésre nem emelte meg az elfogadott ajánlatok összegét, hanem a meghirdetett 50 milliárd forint értékben értékesített kincstárjegyet.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!