Jelentős emelkedéssel nyitott, majd a hétfői záróértékéhez képest felmutatott előnyét a kereskedés során csak tovább növelte a BUX amely végül 9,2 százalékos emelkedéssel 11 744,75 ponton zárt kedden. Ezzel a teljesitménnyel vezetőnek számított a magyar tőzsde a világban, amit az IMF csomagjának, illetve a kormány szigorúbb költségvetési politikájának tudtak be.

A blue chipek között a legnagyobbat a hétfői kereskedés fekete báránya, a Mol kaszálta. A részvény árfolyama a kereskedés szabályai szerint az A kategóriára vonatkozó legnagyobb mértékű, 15 százalékos emelkedéssel zárt. A papírra reggel még 8800 forint körül érkeztek kötések, ám a nap folyamán fokozatosan emelkedett az árfolyama, majd a napvégi felkötéseknek hála 9430 forinton fejezte be a kereskedést.

Az OTP árfolyama is egész nap emelkedett, és végül 13 százalékkal 2880 forinton zárt, forgalma meghaladta a 13,6 milliárd forintot. Napközben egyébként 2900 forint felett is járt az OTP részvénye. Az MTelekom már nem tudott ilyen mértékben drágulni, az 565 forintos záró ára azonban így is 7,6 százalékkal magasabb lett a hétfőinél. A Richter 2,8 százalékos emelkedés után 24 980 forinton zárt kedden, ennél jobban szerepelt a kisebbik gyógyszergyár az Egis, amely 5,5 százalékkal 9490 forintra emelkedett.


A nap abszolút győztese a Genesis lett a maga 17 százalékot is meghaladó emelkedésével. A nap vesztese a 17,7 százalékkal 2460 forintra eső Linamar volt. A Linamarral szemben a másik gépipari társaság a Rába 5,2 százalékkal 600 forintra drágult. A trenddel szemben esett az Orco Properties is 3,5 százalékkal 2605 forintra, a TVNetwork 0,7 százalékkal 276 forintra. A Linamarral szemben a másik gépipari társaság a Rába 5,2 százalékkal 600 forintra drágult. A kisebb papírok indexe ezek alapján nem is tudott akkorát emelkedni mint a BUX, a BUMIX 5,2 százalékkal 1374 pontra nőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!