Erősödésnek indult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a jegybank piaci várakozásoknak megfelelő keddi kamatdöntését követően a bankközi devizapiacon.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa keddi kamatdöntő ülésén a piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott a jegybanki alapkamat 13,0 százalékos szintjén.

 

Nem csökkentett még kamatot a jegybank

Keddi kamatdöntő ülésen változatlanul, 13 százalékon hagyta az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank. Bővebben>>>

kamatfolyosót azonban tovább szűkítette, a felső szélét 20,5 százalékról 100 bázisponttal, 19,5 százalékra csökkentette.

 

 

 

Mégis mikor váltsunk valutát nyaraláshoz?

Miután az elmúlt években meglehetősen változékony volt a forint árfolyama az euróhoz és általában a főbb devizákhoz képest, sokan gondolkoznak rajta, hogy külföldi nyaralásukhoz érdemes-e korábban valutát váltani, vagy bőven elég utazáskor. Mások egyáltalán nem foglalkoznak a kérdéssel, ugyanazokkal a kártyákkal fizetnek, mint otthon, és egy gonddal kevesebb. Egy kis odafigyeléssel utóbbi lehet a célszerűbb. Bővebben>>>

A bejelentést követő öt perc után az euró árfolyama 376,31 forinton, a frank 387,12 forinton, a dollár pedig 349,07 forinton állt. Közvetlenül a kamatdöntés ismertetése előtt az eurót 376,65 forinton, a frankot 388,15 forinton, a dollárt 349,55 forinton jegyezték.

Kép: Trading view

A délelőtt folyamán a kamatdöntésig gyengült a forint, kilenc órakor az eurót még 374,58 forinton jegyezték, a frank 385,61 forintot, a dollár pedig 346,61 forintot ért.

A jegybanki alapkamat alakulása Magyarországon
A jegybanki alapkamat alakulása Magyarországon
Kép: MTI



Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!