Alaposan megrángatták pénteken a devizákat

Az euró/dollár, és a dollár/jen is érzékenyen reagált a hírekre.
Deák Bálint, 2013. május 3. péntek, 15:34
Fotó: Napi.hu

A piacok túlértékelték Mario Draghi, az Európai Központi Bank (ECB) elnökének csütörtöki megjegyzését, amely a negatív betéti kamatok lehetőségéről szólt - jelentette ki a CNBC-nek adott interjújában Ewald Nowotny, az ECB kormányzótanácsának tagja. Nowotny szavai után erősödni kezdett az euró a dollárral szemben, a közös európai valuta egységéért így pénteken 1,314 dollárt is kellett fizetni napközben. Délután azonban a várakozásoknál jobb amerikai makroadat hatására a dollár vette át a kezdeményezést, és nagyon gyorsan beerősödött az 1,31-es szint alá, és újra az 1,305 környéki szintekre tért vissza a devizapár, ahol Marió Draghi ECB elnök szavai után is megállapodott.

A forint a nap elején gyengült, de végül az uniós jelentés sem állította meg a forint erősödését. Napközben ugyan visszatesztelte az árfolyam 296,20-as szintet, innen azonban újra 295-ig menetelt a forint az euróval szemben, amiben a dollár erősödése sem akadályozta meg a forintot. Egy dollár délután 226 forintot, míg egy frank 241 forintot ért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK