A társaság csütörtöki közgyűlésének döntése értelmében a Duna House 378 787, egyenként 50 forint névértékű törzsrészvényt bocsát ki, részvényenként 3960 forintos áron. Az új részvényeket a Medasev Holding Kft. - amely jelenleg a Duna House 30,45 százalékos tulajdonosa - veszi át, összesen csaknem 1,5 milliárd forint pénzbeli hozzájárulás ellenében. Az alaptőke-emelés összege 18 millió 939 350 forint, a társaság alaptőkéje az emelés után 171 millió 989 350 forint lesz.

Az ingatlanközvetítő Duna House közgyűlése másodszor határozott a közel 1,5 milliárd forint értékű tőkebevonásról, miután a cégbíróság eljárási hiba miatt elutasította a társaság szeptember 16-i közgyűlésen elfogadott határozatot, amely felhatalmazta az igazgatóságot a tőkeemelésre. A Duna House tulajdonosai a tőzsdei kibocsátás előtt vállalták, hogy sikeres tranzakció esetén a részvények értékesítéséből befolyó első 1,5 milliárd forintból tőkeemelést hajtanak végre a Duna House Holding Nyrt.-ben. A zártkörű és nyilvános értékesítés sikeresen és eredményesen lezárult 2016. október 27-én, a részvényjegyzési igényekből 2,6 milliárd forintot elfogadtak.

A magyarországi központú Duna House csoport a magyar, a lengyel és a cseh ingatlanpiac regionális szereplője. A cégcsoport összesen 230 irodával, 1700 értékesítővel rendelkező regionális ingatlanközvetítési hálózata a franchise partnerei, illetve a saját maga által üzemeltett irodákból épül fel. A cégcsoport 2015. évi nettó értékesítési árbevétele 2,8 milliárd forint, adózott eredménye 966 millió forint volt. A Duna House részvényeivel 2016. november 11. óta kereskednek a tőzsde prémium kategóriájában, a papírok eddigi legmagasabb árfolyama 4088, a legalacsonyabb 3810 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!