Álhír miatt bezuhnatak az amerikai tőzsdeindexek

Az európai részvénypiacok száguldása után az amerikai tőzsdék is erősödéssel indították a hétfői kereskedést. Egy hackertámadás okozta álhír azonban pár pillanatra megbolygatta a piacokat.
portfolio.hu, 2013. április 23. kedd, 20:22
Fotó: Napi.hu

Magyar idő szerint  19 óra után nem sokkal hirtelen látványos esést produkáltak a vezető amerikai részvényindexek, a Dow mutatója például másodpercek alatt 140 pontot zuhant. Pillanatokkal később azonban már el is felejtették a piacok a zuhanást.

Az éles mozgások hátterében az állt, hogy hackertámadás érte az AP hírügynökség twitter oldalát, ahol olyan félrevezető információ jelent meg, miszerint két robbanás történt a Fehér Házban, és ebben Barack Obama amerikai elnök is megsérült.

(Képünk illusztráció.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK