A Mol 22 forinttal, 0,74 százalékkal, 3002 forintra erősödött, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 60 forinttal, 0,53 százalékkal, 11 350 forintra csökkent, forgalmuk 4,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal, 450 forintra esett, forgalma 262,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 5 forinttal, 0,10 százalékkal, 5255 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A magyar piac a nemzetközi trendet követte, a BUX esetében érdemi elmozdulás nem történt, a vezető részvények alacsony forgalom mellett vegyesen zártak - mondta Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője.

Jó hangulat jellemezte mind az európai, mind a magyar a tőzsdét az amerikai piacok nyitásáig. Ezt követően inkább az eladók érkeztek meg a piacra, a BUX index végül stagnáláshoz közeli emelkedéssel zárt. A vezető részvények közül a Mol és a Richter árfolyama erősödött, az OTP és a Magyar Telekom gyengült. A legjobban teljesítő papír a Mol volt, amely a lélektani 3000 forintos szint felett zárt - közölte Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!