Ennek ellenére a nap végén a vezető mutatók mindegyike jelentős veszteséget mutatott, a BVB irányadó indexe a BET 4700 pontig süllyedt, ami közel 4 százalékos veszteséget takar.  Miután az eladási oldalon ma is jelentős túlkínálat jelentkezett a befektetési alapok (SIF) vesztesége is tovább mélyült, közös mutatójuk a BET-FI 5 százalékos zuhanással 19200 pontig értéktelenedett. A likviditást jelentős részét a bankpapírok generálták, a BRD részvényeit a nap végén 10,5 lejes (1 euró 4,4 lej) árfolyamon adták-vették, két százalékkal alacsonyabb áron mint tegnap. A Banca Transilvania TLV) papírjaihoz több mint négy százalékkal alacsonyabb áron, 1,34 lejért lehetett hozzájutni, az Erste Bank részvényeinek értéke 1,6 százalékkal 117 lejre csökkent. Enyhén nőtt az érdeklődés a határidős piac iránt, ahol a kedden a valamivel több mint 2800 kötés értéke meghaladta a három millió eurót. Jelentős volatilitás mellett újabb negatív csúcsokat döntött ma a lej a bankközi devizapiacon, a román nemzeti valuta euróhoz viszonyított árfolyama 4,39 fölé is emelkedett, a nap végére azonban visszaerősödött a 4,38-as szintig. Elemzők szerint a lej térvesztését a lakosság körében kialakult pánik is táplálja, egyre nagyobb számban vannak azok, akik euróra váltják megtakarításaikat félve a lej értékvesztésétől. A pénzváltók szerint az elmúlt két-három napon a külföldi valuták iránti kereslet - ezen belül elsősorban az euró iránt - az ötszörösére emelkedett. A Mediafax hírügynökség szerint a lej leértékelődésétől tartva már a cégek is eurófelvásárlásba kezdtek de jelentősen nőtt az arany iránti kereslet is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!