Alig maradt eladó részvénye a Plotinusnak

A tőzsdére tegnap bevezetett Plotinus Nyrt. bejelentette, hogy 110 ezer saját részvényt értékesített tegnap. A társaság saját részvény állománya mintegy 143 ezer részvény volt, vagyis alig maradt eladó papír.
NAPI, 2011. február 16. szerda, 08:21
Fotó:

A Plotinus Vagyonkezelő Nyrt. tegnap a Budapesti Értéktőzsdén keresztül 110 000 darab saját részvényt értékesített 1539,42 forintos átlagáron az Equilor Zrt., mint befektetési szolgáltató közreműködésével.

A tranzakció után a társaság tulajdonában lévő saját részvények mennyisége: 33 192 törzsrészvény, amely a törzsrészvények 12,93 százaléka, a teljes kibocsátott alaptőke 11,70 százaléka, és a szavazatokra feljogosító részvények 11,71 százaléka.

A Plotinus Nyrt. megismétli, amit korábban is kommunikált, miszerint tőzsdén keresztül szeretné értékesíteni saját tulajdonú részvényeit, és amennyiben befektetői igény mutatkozik, akkor még idén nyilvános és/vagy zártkörű kibocsátással további tőkét kíván bevonni.

A társaság egyben felhívja a részvényesek figyelmét az 5 százalékos bejelentési kötelezettség betartására.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK