Alig mozdul a forint hétfő reggel

Pénteki értéke körül kezdte a hetet a forint az euróval szemben, a mozdulatlanság oka, hogy sem itthonról, sem pedig a nemzetközi színtérről nem érkezett igazán fontos, piacbefolyásoló hír a magyar deviza számára.
Beke Károly, 2013. május 6. hétfő, 10:05
Fotó: Napi.hu

A hétfői nyitás után 296,44 forintot kellett adni egy euróért, ez egy hajszállal volt csak magasabb a múlt pénteki szintnél. A dollár ellenében 225,91-nél állt a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 241 forintba került. A nemzetközi színtéren a dollár szintén alig mozdult az euróval szemben, továbbra is 1,31 körül áll a keresztárfolyam.

A forint mozdulatlanságának oka, hogy amellett, hogy Magyarországgal kapcsolatban nem jelent meg számottevő új hír, az euró/dollár árfolyam is viszonylag nyugodt. Hazánk szempontjából a múlt pénteken megjelent brüsszeli jelentés volt fontos, melynek alapján a Bizottság további lépéseket vár a 3 százalék alatti hiány érdekében ahhoz, hogy kikerülhessen Magyarország a túlzottdeficit-eljárás alól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK