A nap elején 299,2 forintot ért az euró, majd a délután folyamán 299,8-ig erősödtünk, míg délután négy után pár perccel 299,5 forintot ért a közös európai fizetőeszköz - közölte érdeklődésünkre Kolba Miklós, az ING Bank devizapiaci üzletágának vezetője. Mint mondta a kis mozgás annak köszönhető, hogy a piac nemzetközi résztvevői a hálaadás és a holnapi Black Friday miatt inaktívak voltak, ami a helyi szereplőkre is hatással volt.

A szakember szerint megfordulni látszik az eddigi trend, mely szerint amikor nincs forintot érintő hír, akkor erősödik a hazai fizetőeszköz. Most ugyanis főképp az alacsony alapkamatnak köszönhetően gyengül, így Kolba szerint akár a 300-as szintet is elérhetjük, ám ennek nincs különösebb jelentősége nem lesz, valószínűleg továbbra is marad az alacsony likviditás.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!