Péntek délután 292,11-nél állt az euró jegyzése, ez egy hajszállal volt csak alacsonyabb a csütörtöki szintnél. A dollárral szemben 223,55-ig erősödött a magyar fizetőeszköz, míg a svájci frank 236,12 forintba került. A nemzetközi devizapiacon a dollár ismét erősödni kezdett, a nap második felében tapasztalt 1,30569-es árfolyam 0,3 százalékos javulást jelentett az euróhoz képest.

A nemzetközi hangulat alapvetően pozitívra változott ismét a hét második felében miután szerdán Ben Bernanke a Fed eszközvásárlási programjának fenntartása mellett szállt síkra. Ez azonban a jelek szerint a forintra nem volt komoly hatással, a jelek szerint további Magyarországgal kapcsolatos pozitív hírekre vagy tartósan optimista nemzetközi befektetőkre lenne szükség, hogy tovább tudjon erősödni a magyar deviza.

A magyar állampapírok piacán pénteken felemás folyamatokat regisztrált az ÁKK, a rövidebb futamidők esetében minimális hozamemelkedés volt, míg az éven túli papírok jegyzése hasonló mértékben csökkent. Így a nap végén a referenciahozamok 4,12 százalék és 6,12 százalék között szóródtak.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!