Alig változott a forint árfolyama

Alig változott a forint árfolyama kedd reggel a nemzetközi bankközi piacon hétfő estéhez képest: az eurót 306 forint, a svájci frankot 247 forint körül jegyezték.
MTI-Eco, 2011. december 13. kedd, 07:56
Fotó: Napi.hu

Hétfőn napközben gyengült a magyar fizetőeszköz, főként amiatt, hogy a dollár erősödött az euróhoz képest. Közép-európai idő szerint kedd reggel hét óra körül 306,35 forinton jegyezték az eurót, hétfő este 305,74 forint volt az árfolyam.

Ugyanekkor egy svájci frank 247,82 forintot ért, este 247,80-at.

Az amerikai dollár 232,29 forint volt kedd reggel, míg hétfő este 231,83 forinton jegyezték.

Egy japán jen 2,9831 forintba került kedd reggel, míg hétfő este 2,9811 forintba.

Elemzők rámutattak: a forint árfolyamát ezután is elsősorban a nemzetközi hangulat, a kockázatvállalási hajlandóság alakulása, az euróövezeti adósságválsággal kapcsolatos fejlemények fogják alakítani.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK