Alig változott a forint árfolyama

Nem tudott elrugaszkodni a 300-as szintről a magyar fizetőeszköz.
portfolio.hu, 2012. május 28. hétfő, 19:23

A kedvező eredményt sejtető, görögországi pártválasztói felmérés hatására mérsékelt erősödést mutat a hétfői alacsony forgalmú kereskedésben a forint. A hazai fizetőeszköz az európai piacok nyitásáig folyamatosan erősödött (éjszaka a 300-as szintekről a 297-es szintek alá), fél kilenc körül megtorpant és azóta lefelezte az éjféli nyitás óta tartó felértékelődését. A hazai fizetőeszköz mellett természetesen az euró is összekapta magát a dollárral szemben, a reggeli időszakban az 1,26-os szintek fölé korrigált két éves mélypontról a közös európai fizetőeszköz a zöldhasúval szemben.

A nap második felében, a spanyol aggodalmak felerősödésével ismét a gyengülés irányába fordult a forint az euróval együtt. A közös fizetőeszközzel szemben 299 forint fölé kerültek a jegyzések, míg a dollárral 238,5-es szintekig hanyatlott a forint. Az euró dollárral szembeni árfolyama is gyengül, az európai piacok zárásának idején 1,2550-es szintek közelében cseréltek gazdát a devizák.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK