Alig változtak a hozamok szerdán

A rövid és a hosszú oldalon is csak minimális mértékben változtak az állampapírok másodpiaci hozamai szerdán.
NAPI, 2011. május 18. szerda, 15:45
Fotó:

Alig változtak szerdán az állampapírok másodpiaci hozamai: a rövid oldalon csak a hat hónapos papíroknál volt két bázispontos emelkedés, így az éven belüli papírok hozamai 5,85-5,87 százalék között álltak.

A hosszú oldalon a hároméves papíroknál szintén két ponttal nőttek a hozamok, míg a tíz- és tizenöt éves papíroknál 3 és 1 bázisponttal kerültek lejjebb a hozamok. Utóbbi papírok átlaghozama 7,14-7,15 százalékon állt, míg a három és ötéves kötvények 6,54 és 6,9 százalékon forogtak.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK