Alig volt élet ma Budapesten

Enyhe csökkenés mellett eseménytelen napot zárt a BUX
MTI, 2016. június 6. hétfő, 18:28
Fotó: Napi.hu

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 45,17 pontos, 0,17 százalékos csökkenéssel, 27 089 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 3,0 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek a pénteki záráshoz képest.

Sinka Csaba, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta: eseménytelen napot zárt a BUX, a vezető részvények közül egyik sem tudta elérni az 1 milliárd forintos forgalmat. Az elemző szerint a piacok a héten elsősorban a jegybankelnökök - Mario Draghi, az Európai Központi Bank elnökének, Janet Yellen, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed-elnökének - nyilatkozataira figyelnek. A magyar parkett a régiós nemzetközi piacokkal együtt mozgott, ugyanis a régió tőzsdéin sem volt nagy a forgalom.

Sándor Dávid, a KBC Equitas vezető elemzője az M1-en elmondta, hogy a BUX enyhén csökkent hétfőn, a vezető részvények közül a Richter húzta le az indexet. A blue chipek körében a Mol teljesített a legjobban, az elemző szerint az olajpapír erősödése összefügg az olajár 2 százalék feletti emelkedésével.

A Mol 55 forinttal, 0,34 százalékkal 16 360 forintra erősödött, 930,2 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 6 forinttal, 0,09 százalékkal 6889 forintra nőtt, forgalmuk 955,6 millió forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal 451 forintra csökkent, forgalma 112,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 55 forinttal, 0,96 százalékkal 5645 forintra esett, a részvények forgalma 943,5 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK