Alig volt érdeklődés a magyar kincstárjegyek iránt

Alig volt érdeklődés a magyar három hónapos kincstárjegyek iránt a keddi aukción.
NAPI, 2013. február 12. kedd, 11:58
Fotó: Napi.hu

Az Államadósság Kezelő Központ kedden 50 milliárd forint értékben bocsátott aukcióra a három hónapos diszkontkincstárjegyeket. Az elsődleges forgalmazók 96,9 milliárd forintos ajánlattal válaszoltak az ajánlatra. Az aukción kialakult 5,28 százalékos átlaghozam az előző, február 5-ei árverésen kialakulthoz képest két százalékkal alacsonyabb, míg a hétfői másodpiaci benchmarkhoz képest 5 bázisponttal magasabb. Az ÁKK végül a meghirdetett mennyiségre fogadott el ajánlatokat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK