Az áprilisi központi költségvetési deficit 9,8 milliárd forint volt. A tb alapok 19,1 milliárd forintos, az elkülönített állami pénzalapok 7,8 milliárd forintos többlettel zártak. Az államháztartás az év első négy hónapjában – önkormányzatok nélkül – 745,4 milliárd forintos hiánnyal zárt. A Pénzügyminisztérium prognózisa április végére 753,4 milliárd forintos deficittel számolt. Az államháztartás április végi hiánya a GDP 2,9 százalékát érte el. A négy havi prognózis a GDP 3 százalékának megfelelő hiányt jelzett előre.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!