Állampapír-aukció: 102 bázispontos hozamugrás

A hathónapos futamidejű diszkontkincstárjegyek (DKJ) mai aukcióján az egy hónappal korábbinál 102 bázisponttal kisebb átlaghozam alakult ki, háromszoros túljegyzés mellett.
Ádám Viktor, 2003. február 26. szerda, 13:01
Fotó:

Az Államadósság Kezelő Központ a hathónapos DKJ-k mai aukcióján az eredetileg meghatározott 30 milliárd forintról 35 milliárdra emelte az értékesített mennyiséget, 97,5 milliárd forintnyi beérkezett ajánlat-tömeg mellett. Az állampapírok átlaghozama az egy hónappal korábbihoz képest 102 bázisponttal 6,42 százalékra ugrott, ami a tegnapi másodlagos piaci referenciaértéket 5 bázisponttal múlja felül. Az elfogadott hozamok ma 6,32 és 6,45 százalék között szóródtak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK