Reggel 251,80-on kezdett a forint az euróval szemben, de háromnegyed óra alatt 252,70-ig gyengült, miután a befektetők elég nagy mennyiségben szabadulnak meg magyar állampapír-készleteiktől, mondta el a Napi Online-nak Kolba Miklós, az ING üzletkötője. A forint árfolyamának az sem tett jót, hogy a kelet-európai valuták mindegyike gyengült pénteken az euróval szemben. A szakember úgy véli, hogy a hazai fizetőeszköz tovább eshet, ha folytatódnak az állampapírpiaci eladások, azonban a 253-as szint megtartó erejét elég erősnek látja. A forgalom relatíve alacsony. Közben folyamatosan erősödik a dollár; a jelentős korrekció keretében a pár nappal ezelőtti euró/dollár 1,60-as árfolyama 1,56-ra módosult, ami a dollár/forint 162-es árfolyamán is látszik. A svájci frankért 155,80 forintot kell adni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!