A hároméves futamidejű államkötvényekből az Államadósság Kezelő Központ közel kétszeres túljegyzés mellett 30 milliárd forintnyit értékesített, 7,35 százalékos átlaghozammal. Ez utóbbi a két héttel korábbitól 5 bázisponttal maradt el, a hétfői referenciahozamot ugyanakkor 8 bázisponttal múlta felül. Az elfogadott hozamok 7,29-7,39 százalék között szóródtak. Az ötéves papírokból szintén 30 milliárd forintnyi kelt el, az egy hónappal korábbinál 11 bázisponttal kisebb, 7,01 százalékos átlaghozam mellett, ami a hétfői, másodlagos piaci benchmarkot 14 bázisponttal haladja meg. Az elfogadott hozamok 6,92-7,05 százalék között voltak. A háromhónapos DKJ-k aukcióján kialakult 7,96 százalékos átlaghozam megegyezett a múlt hetivel, a hét eleji referenciahozamhoz képest viszont 13 bázisponttal emelkedett. Ezen állampapírokból is 30 milliárd forint értékben adott el az ÁKK, 7,80-8,07 százalék közötti elfogadott hozamok mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!