Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem biztos, hogy a hazai jegybank intézkedései nem lesznek elegendők a hozamok alacsonyan tartásához, ahhoz a globális pánik csillapodása is kell. Viszont részeredmények már látszanak: a hét végére a hosszú oldali állampapírhozamok emelkedése lelassult - írja a Világgazdaság a március végén bejelentett a bankrendszernek nyújtott likviditási csomagról, amely fedezett hitel formájában ösztönzi a bankok állampapír-vásárlását. A lépést az indokolta, hogy a járvány miatti sokk a kockázatosabb országok állampapírhozamainak emelkedését indította el.

Nagy kérdés, hogy ha nem célzott a forrás, miért forgatnák azt a bankok a kötvénypiacba. Fekete Ákos, a Concorde Értékpapír Zrt. deviza- és kötvénykereskedője a lapnak arról beszélt, hogy az MNB lépését követően a bankok alacsony kockázattal tudnak hozamot realizálni. "Az ötéves magyar állampapír a másodpiacon pénteken 1,74 százalékon állt, ez 0,84 százalékpontos különbözet a 90 bázispontos hitelkamathoz képest."

Magyarországnak továbbra is alacsony a csődkockázati felára (CDS), ami a járvány alatt sem emelkedett jelentősen, de egy kereskedőnek érdemes mindig szem előtt tartania, hogy nem teljesen kockázatmentes a magyar állampapírba való befektetés."

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!