Egy sor feltétel már április elején nyilvánosságra került. Ezek szerint a Magyar Állampapír Pluszra keresztelt kötvény futamideje 5 év lesz, a kamata pedig folyamatosan emelkedik. Az első félévben évi 3,5, a második félévben 4 százalék lesz, attól kezdve viszont minden évben 0,5 százalékponttal magasabb, így az ötödik évben eléri a 6 százalékot. Ez azt jelenti, hogy ha valaki két évig megtartja az új papírt, több mint 8 százalékos hozamot realizál - olvasható a portálon.

Az új papírt bármikor vissza lehet váltani, s aki ezt a Magyar Államkincstárnál teszi, attól csak 0,25 százalékos jutalékot vonnak le. Kivéve a kamatforduló napja körüli 10 napos időszakot, amikor még ennyit sem, így a befektető száz százalékos árfolyamon visszakapja a tőkéjét. A Magyar Állampapír Pluszt a kincstár mellett a forgalmazó bankoknál, a posta fiókjaiban, valamint a lakástakarékpénztárak személyi bankárainál lehet megvásárolni, az Mfor.hu értesülése szerint az első jegyzési időszak június 3-11. között lesz.

QP | Quality Placement

A kamat után már nem kell 15 százalékos forrásadót fizetni ­- szemben a mostani sorozatokkal -, miután egy törvénymódosítás értelmében a 2019. június 1-jét követően kibocsátott állampapírok nem kerülnek a kamatadó hatálya alá. Így értelemszerűen nemcsak a Magyar Állampapír Plusz, hanem a többi típus sem.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!