Állampapírok állampapírhozam felett?

Újra kapható Diákhitel-kötvény, 7,25 százalék a fix éves kamat.
Eidenpenz József, 2009. augusztus 4. kedd, 14:37
Fotó:

Augusztus 11-én ismét aukciót tart a Diákhitel Központ Zrt., ahol egy új, 2012. június 12-én lejáró kötvénysorozat szerepel majd. A maximum hatmilliárdos, DK2012/01jelzésű csomag kamatozása fix 7,25 százalék éves szinten, minimális árfolyamot azonban nem határoztak meg, így az az ajánlatok szintje elvileg szabadon alakíthatja azt. Az aukción minimum egymillió forintos ajánlatokat lehet tenni, négy banknál és egy banki brókercégnél.

A Diákhitel-kötvények azért lehetnek érdekesek a befektetők számára, mert állami garancia vonatkozik rájuk, tehát nemfizetési kockázatuk az állampapírokéval megegyezik, ugyanakkor hozamuk a múltban rendszeresen meghaladta azokét. Negatívum viszont, hogy sorozatnagyságuk, likviditásuk alacsony.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK