Az állampapírok másodlagos piacán nem történtek drámai események a hét első napján. A rövid oldalon a hozamcsökkenés volt némileg túlsúlyban; 3 és 6 hónapos lejárat esetén 2 és 3 bázispontos csökkenést, míg 12 hónapos futamidő esetén 4 bázispontos hozamemelkedést könyvelhettek el a befektetők. A hosszú oldalon kiegyensúlyozottabb volt a helyzet: 3 és 5 éves lejárat esetén 4 illetve 7 bázispontos volt a hozamcsökkenés mértéke, míg 10 és 15 éves futamidőnél 1 és 2 bázisponttal növekedett a hozam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!