Az állampapírok másodlagos piacán 1-2 bázisponttal csökkentek, illetve emelkedtek a referenciahozamok. Az éven belüliek 1 bázisponttal kerültek lejjebb, az éves diszkont kincstárjegyek stagnáltak. A három- és tízéves államkötvények 1,z öt- és tizenöt évesek 2 bázisponttal emelkedtek. Korábban, az elmúlt nyolc hónap során a kamatcsökkentések után a piac hamar beárazta a következő lépést, ám most e téren változás jöhet. Barcza György szerint az MNB a kiadott közleménnyel is szeretné megelőzni azt, hogy a piac egy olyan lefelé tartó kamatspirálba kényszerítse a jegybankot, amelynek a végén akár egy korrekciós emelés is állhat. Az elemző úgy véli, az MNB múlt heti államkötvény-eladásai is ezt a célt szolgálhatták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!