Állampapírpiac: csökkenő hozamok

A várakozásoknál némileg magasabb inflációs adat nem volt komoly hatással a piacokra. A másodlagos állampapírpiacon minden futamidő esetében mérséklődtek a referenciaértékek és a diszkontkincstárjegy-aukción is 10,86 százalékra csökkent az átlaghozam. A bankközi devizapiacon a nap elején átmenetileg ugyan gyengült a forint jegyzése, de a zárásra ismét az intervenciós sáv erős szélén állt a jegyzés. A bankközi forintpiacon kismértékben mérséklődtek az overnight kamatok, az üzletek zöme 11 százalék alatt jött létre.
NAPI, 2001. április 11. szerda, 17:35
Fotó:

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK