A magyar deviza vélehetően annak köszönheti viszonylag jó teljesítményét, hogy sikerese portugál kötvényaukciót hajtottak végre, illetve jó adatok érkeztek amerikából - mondta a Napi Gazdaságnak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizakereskedője. A forint gyengülése ellen szólhat az is, hogy a várakozások szerint a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának emelnie kell majd a közeljövőben a kamatszintet annak érdekében hogy elérhesse inflációs célkítűzéseit. Márpedig ennek forinterősöítő hatása van. Így a magyar fizetőeszköz nem sokat mozdult el szerdán, a dollárral szemben 198,5 forinton állt. A svájci frankért 204,60 forintot, az angol fontért 319,60 forintot, míg 100 japán jenért 240,90 forintot kellet fizetni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!