Állóvíz a nyugat-európai börzéken

Nyugat-Európa tőzsdéi minimális mozgással kezdték a csütörtököt, a befektetők minden bizonnyal az ECB mai kamatdöntésére és nyilatkozatára várnak.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 10:33

A vezető nyugat-európai tőzsdék stagnálással kezdték a csütörtököt: az autóipari és pénzintézeti papírok lefelé, a bányacégek felfelé mozgatták a börzéket - írja a Marketwatch.

A brit FTSE-100 és a német DAX minimális, 0,1 százalék alatti mértékben emelkedett reggel, a francia CAC-40 0,12 százalékos pluszban kezdett, de a londoni index egy órával a start után már újra halvány mínusznál tartott.

A befektetők kivárnak: az ECB mai kamatdöntő ülésétől ugyan nem várnak változtatást, de arra számítanak, hogy a testület felfelé korrigálja a gazdasági kilátásokra vonatkozó prognózisát.

A bányaipari cégek közül a Vedanta papírjai 2,65, a Lonmin részvényei 4,3 százalékkal erősödtek. A technológiai szektorból az Infineon árfolyama 3,5 százalékkal lódult meg, miután a Financial Times Deutschland szerint a vállalat tartja magát eredeti célkitűzéséhez, és 10 százalékos EBIT-növekedést céloz meg. A pénzintézeti papírok viszont gyengén muzsikáltak: a Barclays 1,4, az Allianz 1,2 százalékos mínuszba fordult. A Renault-papírok 1,3, a BASF részvények 3 százalékkal estek vissza.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK