Álmos, borongós a kereskedés a BÉT-en

Egyelőre kötélhúzó verseny zajlik a Budapesti Értéktőzsdén, ahol hol a vevők, hol az eladók erősebbek. Az index fél 11-kor 2 pontot emelkedett, azaz 17820 ponton állt, ami 0,02 százalékos erősödést jelent.
Sebestyén Stella, 2012. december 14. péntek, 10:41
Fotó: Napi.hu

A kereskedés első másfél órájában járt már pluszban és mínuszban mind az index, mind a nagy papírok árfolyama. 10 órakor valamennyi részvény ára negatívba fordult, majd attól függően, hogy milyen  a befektetők pillanatnyi hangulata emelkedik vagy apad az ár.

Bár a nemzetközi részvénypiacokon inkább az optimizmus uralkodik hazai börzén már valamennyi nagy részvény olcsóbban forog, mint a tegnapi zárásban. Az OTP-re 4110 forinton születettek az utolsó üzletek, ami 0,27 százalékos erősödést jelent, a Magyar Telekom ára 379 forintra apadt, ami 0,52 százalékos gyengülés jelent. A Richter 35600 forinton forog, ami 0,25 százalékos gyengülést jelent, míg a Mol papírjait tegnapi záróárán 17050 forinton adják-veszik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK