Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac forgalma 4,5 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.
Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hétfőn alacsony volt a forgalom, a BUX felülteljesítette mind a nyugat-európai, mind az észak-amerikai tőzsdéket.

Kiemelte, erős volt a Richter 2,0 százalék, illetve az OTP 1,0 százalék feletti emelkedése. Kiemelte, az OTP beperelte a horvát államot a deviza hitelek rendezésével kapcsolatban, a tét mintegy 10 milliárd forint. Fontos perről van szó, próbálnak peren kívül megegyezni, de akár bíróság elé is kerülhet a probléma - jegyezte meg.

Az OTP Bank Nyrt. hétfőn tette közzé a BÉT honlapján, hogy nemzetközi választottbírósági eljárást kezdeményezett a Beruházási Viták Rendezésének Nemzetközi Központjánál (ICSID) Horvátország ellen. Az eljárás célja a horvát jogi szabályozás miatt az OTP Bank horvátországi leánybankját ért veszteség megtérítése. A horvát bankoknak 2015-ben kötelezően előírták, hogy a svájci frankban, vagy svájci frank alapon felvett lakossági hitelek adósainak kérelmére kötelesek az adott lakossági hitelek devizanemét euróra, vagy euró alapúra átváltani a folyósításkori árfolyamon és kamatozással.

Az elszenvedett veszteséget az OTP Csoport már elkönyvelte, de nem mondott le annak elsősorban tárgyalásos úton való rendezéséről, másodsorban jogi úton való visszaköveteléséről - közölte a bank a BÉT honlapon.

A Mol 9 forinttal, 0,54 százalékkal 1674 forintra erősödött, 697,6 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,34 százalékkal 9830 forintra nőtt, forgalmuk 1,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,28 százalékkal 352 forintra csökkent, forgalma 161,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 135 forinttal, 2,05 százalékkal 6735 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3331,12 ponton zárt hétfőn, ez 4,83 pontos, 0,15 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!