Kivárás jelemezte szerdán a devizapiacot, a magyar deviza árfolyamát pedig alapvetően ismét az euró dollárárfolyamának módosulásai mozgatták, a reggeli hazai inflációs adat a meglepő magas érték ellenére sem okozott nagyobb izgalmakat. Miután ezúttal külföldön sem láttak napvilágot jelentősebb piacbefolyásoló hírek és értesülések, álmos kereskedés és csekély forgalom jellemezte a szerdai napot. A közös európai pénz szűk sávban mozgott a nap folyamán, délutánra pedig egy kisebb nap közbeni erősödést követően újra 1,2250 alá süllyedt a jegyzése. Az erősödést az újabb spanyol megszorításról szóló hírek motiválhatták; a Mariano Rajoy miniszterelnök által bejelentett tervek szerint 2014-ig 65 milliárd euróval csökkentik a költségvetési kiadásokat. Alapvetően a magyar deviza árfolyama sem mutatott be nagyobb elmozdulásokat. Kora délután a forint is gyűjtött némi erőt, az euróért ekkor rövid ideig kevesebb, mint 287 forintot kértek, majd fölfelé korrigált az árfolyam. A kedd délutáni 287,50 körüli szintek után szerda délután öt óra körül 288,40 forinton jegyezték az eurót, ugyanekkor a dollár 235,40, a svájci frank pedig 240,30 forintot ért. Az állampapírok másodlagos piacán többnyire szerény mértékben, 2-5 bázisponttal bővültek a referenciahozamok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!