Álmos nyitás után unalmas zárás Európában

Enyhe eséssel fejezték be a napot az európai tőzsdék: a bányaipari cégek fel, míg az élelmiszer- és gyógyszeripar társaságok lefelé húzták az indexeket.
NAPI, 2009. szeptember 3. csütörtök, 18:26

Az európai részvények enyhe eséssel zárták a napot, miután a gyógyszer- és élelmiszeripari papírok gyengén, a bányaipari részvények viszont jól szerepeltek, köszönhetően az arany drágulásának - írja a Marketwatch. A brit FTSE 0,4 százalékos mínusz után 4797 ponton zárt, a frankfurti DAX 0,35 százalékot veszített értékéből és 5301 ponton fejezte be a napot, míg a francia CAC 0,55 százalékos gyengüléssel 3553 ponttal tudta le a csütörtököt. A gyógyszeripari papírok közül az AstraZeneca részvényei közel két, a GlaxoSmithKline 1,4 százalékkal gyengült. Az élelmiszeriparból a Nestlé értékpapírjai 0,6 százalékos mínuszban zártak. A bányaipari részvények viszont szárnyaltak: az ezüstbányászattal foglalkozó Fresnillo papírjai 8,6 százalékot, míg az arany kitermelő Randgold Resources részvényei 9 százalékot erősödtek - mindehhez nagyban hozzájárult, hogy ma 22 dollárral drágult egy uncia.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK