Annak ellenére, hogy a vezető részvényindexek alig mozdultak Európában, a Continental részvényárfolyama közel 5 százalékkal esik. A vállalat ma tette közzé a harmadik negyedéves gyorsjelentését, melyben az európai és az észak-amerikai autóipari kereslet növekedésének köszönhetően az egy évvel korábbi 8,7 milliárd euróról 9,6 milliárd euróra emelkedő árbevételről és 495 millió euróról 636 millió euróra emelkedő nettó profitról számolt be, igaz az elemzői várakozást minimálisan alulteljesítette a cég. A menedzsment továbbá a korábban adott 10 százalék körüli EBIT-marzs konszenzusát megemelte, jelenleg 10 százalék feletti EBIT-marzzsal számolnak.

Álmosan indult a hét

A nyugat-európai tőzsdéken a pénteki zárószintek körül indult a kereskedés, és egyelőre a BUX-nak sem sikerült érdemben elmozdulnia a legutóbbi záróértékéről. A pesti tőzsdén az OTP és a Mol részvényárfolyama fél százalék körüli pluszban nyitott, a Magyar Telekom stagnál, míg a Richter minimálisan gyengül.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!