Álmosan kezdte a hetet a forint

Gyenge forgalom mellett 266 forint körüli szintre jött az euró jegyzése a bankközi devizapiacon hétfő délután.
Kovács Zita, 2010. március 8. hétfő, 17:07
Fotó:

Reggel 265,30 forint körüli szintre süllyedt az euró jegyzése a bankközi devizapiacon, majd feljött 266,40-re. Újabb enyhe erősödés után (265,80) végül 266-os szintre jött vissza hétfő délután - tájékoztatott Kolba Miklós, az ING Bank devizaüzletágának vezetője.

A térség többi devizapiacán sem volt nagy érdeklődés, ami elsősorban annak köszönhető az euró/dollár szintén szűk sávban mozgott ma: a nap elején 1,3660-70-re kúszott fel, délutánra pedig visszacsurgott 136,40-re az euró dollárjegyzése.

A svájci frank egységéért 181,70 forintot fizettek, míg a dollár 194,80 forintot ért.

Kolba szerint a következő napokban hasonlóan gyenge forgalomra lehet számítani. Szerinte március harmadik hetéig továbbra is a külső piaci mozgások jelölik ki a forint számára az utat, majd előtérbe kerülhetnek a hazai választásokkal kapcsolatos hírek. Ha utóbbiak kapcsán hoz is forintgyengülést a bizonytalanság, az várhatóan nem lesz számottevő - véli a szakember.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK