Általános volt az esés Budapesten (részletes)

Pesszimista hangulat uralkodott a BÉT-en kedden. A blue chipek egyöntetű gyengülése mellett a BUX 1,3 százalékos mínuszban, 27 949,63 ponton fejezte be a kereskedést.
NAPI Online, 2007. október 16. kedd, 18:44
Fotó:

A nagyágyúk között az OTP lett a nap vesztese, azt követően zárt 2,1 százalékos veszteséggel 9319 forinton, hogy a társaság vezérigazgató-helyettese, Urbán László közölte: az OTP-t senki sem kereste meg semmilyen formális vételi szándékkal, ám a bank saját forrásból, mintegy ötvenmillió dollárért egy kisebb, regionális orosz hitelintézetet vásárolna, akár még az idén.

A szlovéniai Telekom Slovenije privatizációs pályázatára nem kötelező érvényű ajánlatot benyújtó Magyar Telekom papírjai 0,8 százalékkal 957 forintra gyengültek, míg a Mol 1,1 százalékkal 28 200 forintra hanyatlott.
A Richter árfolyama annak ellenére esett 1,2 százalékkal, hogy viszonylag kedvező bejelentést tett az amerikai Forest Laboratorieszal közösen végzett, a skizofrénia kezelésére kifejlesztett gyógyszerrel kapcsolatban. A Phylaxia 150 millió forintos forgalom mellett közel 9 százalékot bukott. A cég papírjai az előző napi záróárhoz képest 3 forinttal kevesebbet, 31 forintot értek a nap végén.

Úgy tűnik, véget ért a Rába zuhanása, bár a papír a kereskedés elején még 4,2 százalékot süllyedt, a nap végére már 1,6 százalékos emelkedést mutatott 2019 forintos záróár mellett.

A nap nyertese a Fotex volt, 3,5 százalékot emelkedett, megint 1000 forint fölé jutott el. Emelkedésnek indultak az AAA Auto részvényei is azt követően, hogy új telephelyet nyitott Szlovákiában, ezzel összesen 40-re növelve a közép-kelet-európai egységeinek számát. A poprádi központ hírét kedvezően fogadták, az AAA papírok több mint 2 százalékot emelkedtek, 505 forinton zárva a napot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK