Mintegy 4,6 milliárd forintos kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti konszolidált eredménnyel (EBITDA) zárta 2022 első három hónapját az Alteo. Ez a duplája a tavalyi hasonló időszaknak. A társaság folytatja a 2019 végén bemutatott, majd 2022 elején frissített stratégiájának megvalósítását, amelyben az üzleti szempontok mellett kiemelt szerep jut a környezeti és társadalmi fenntarthatóságnak - olvasható a cégcsoport sajtóközleményében.

A konszolidált EBITDA soron 101 százalékos (4,6 milliárd forint), a konszolidált nettó eredményben pedig 202 százalékos (2,8 milliárd forint) növekedést ért el, s fennállásának legmagasabb első negyedéves eredményével zárt az Alteo Nyrt. A komplex energetikai szolgáltatásokat kínáló vállalat most mért teljesítménye részben a hő- és villamosenergia-termelést irányító szabályozási központ kimagasló eredményességéhez köthető, részben a kiskereskedelmi szegmens hasonlóan kiemelkedő teljesítményéhez. De a mutatott dinamikához a cég megújuló energiás erőműveinek stabil teljesítménye is hozzájárult.

Jó döntésnek bizonyult, hogy miközben az eredetileg megfogalmazott alapvető célokon és területeken nem változtattunk, a 2019 óta elért kimagasló eredményeink miatt megnőtt mozgástérhez igazítottuk hozzá ez év januárjában a 2026-ig tartó stratégiánkat – közölte az eredményekre reagálva ifj. Chikán Attila vezérigazgató.

Az Alteo módosított stratégiája a korábbiaknál merészebb célokat tartalmaz a következő öt évre, ami az eredeti dokumentumban foglalt beruházási volument 35 milliárd forintra emelte a korábbi 20 milliárdról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!