Az energetikai társaság közleményében a tavalyi adatok közül kiemelte a jelentős, több mint 12 milliárd forintnyi befektetést. A megkezdett projektek mindegyikét átadják az idén az első fél évben, a beruházási célok ezzel idő előtt teljesültek. Az Alteo azonban, felmérve a piaci lehetőségeket, újabb barna- és zöldmezős beruházásokat, valamint felvásárlásokat tervez, elsősorban a megújuló energia terén.

Az új projektek befektetési igénye 7 és 10 milliárd forint közötti. Hamarosan megkezdődhet a márciusi tőkeemelésből befolyt összeg felhasználása, a következő években pedig újabb forrásbevonások is elképzelhetőnek tartanak.

Chikán Attila vezérigazgató mozgalmas évnek nevezte a tavalyit, és idén is hasonlóan intenzív befektetési időszakot vár. Üdvözölte emellett, hogy az Alteo eredményesen működtette az erőműveit és osztalékot is tudott fizetni 2018-ban.

Az Alteo részvényeit 2010 októberében vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A papírokat a prémium kategóriában jegyzik, a csütörtöki kereskedést 780 forinton fejezték be. Az éves minimum 630 forint, a maximum 815 forint volt - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!