Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az energiaköltségek növekedése a negyedik negyedévben és a jövő év első felében negatívan hat majd a társaság eredményére, ám ezt a remények szerint ellensúlyozza - a termék drágulásával párhuzamosan - belépő plusz MDI kapacitás, valamint a TDI és a PVC árak emelkedése. A harmadik negyedév 3,2 milliárdos profitjánál ezért a negyedik negyedévben magasabb eredményre számít Kovács F. László a cég vezérigazgatója, az éves eredményvárakozást azonban nem számszerűsítette. 2006-ban további energiaáremelkedés várható, amely költségtöbbletet nem is bírna el a BC, ha nem nőne tovább. De mind MDI, mind a PVC kapacitás emelkedik, illetve bekapcsolódik a csoportba a nemrég megvásárolt lengyel Petrochemia Glachownia is. A további akvizícós tervekről szólva a vezérigazgató elmondta, a cég továbbra is érdeklődik a román Olchim iránt, amellyel jól kiegészítenék egymást. A BC-nek állítólag - ha gazdasági döntés születik - jó esélyei lennének a privatizáció megnyerésére, ám erről egyelőre korai lenne beszélni, hisz a magánosítási pályázatot még ki sem írták. 2006-tól tovább növelnék az MDI, a TDI és a PVC kapacitást is, ám e mellett új termék gyártásába is belekezdenek - mondta Kovács. Ám hogy ez pontosan melyik termék legyen, még csak most vizsgálják. Olyan vegyület gyártásá tervezik, ami jól kiegészíti a jelenlegi termékpalettát, és magas a hozzáadott értéke, hogy árfolyamát ne befolyásolja az olajár ingadozása. Kovács F. optimista és úgy gondolja, hogy jelenleg alulértékelt a BC, ezért is kértek felhatalmazást a sajátrészvény vásárlásra. (A papírok egy részét a dolgozók jutalmazása fordítják, ami idén 600 millió forintjába került a cégnek). Újságírói kérdésre válaszolva Kovács F. elmondta az igazgatóság még nem döntött, hogy támogatja-e a Firthlion igazgatósági jelöltjét, ám ennek jelenleg nem látja semmi akadályát.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!