Sándor Dávid, a K&H Bank vezető elemzője az M1 aktuális csatornán elmondta: alulteljesített a magyar tőzsde a régiós indexekhez képest, Európában 0,5 százaléknál is nagyobb volt az emelkedés.

Az elemző szerint a BUX-ot az OTP húzta vissza, a bankrészvény árfolyamának 0,3 százalékos csökkenése pedig annak tudható be, hogy a befektetők kivárnak a pénteken megjelenő második negyedéves gyorsjelentés előtt - vélekedett. Hozzátette, hogy az elemzői konszenzus szerint bevételben és profit szinten is visszaesés várható az OTP-nél.

Az olaj árfolyamának csökkenése ellenére a Mol kifejezetten jól teljesített, a nagy papírok között az egyik legjobb teljesítményt könyvelte el - mondta az elemző.

A Mol 100 forinttal, 0,68 százalékkal 14 745 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 19 forinttal, 0,33 százalékkal 5710 forintra csökkent, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,49 százalékkal 411 forintra nőtt, forgalma 217,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 21 forinttal, 0,47 százalékkal 4471 forintra emelkedett, a részvények forgalma 851,3 millió forintot ért el.

A BUMIX 1690,60 ponton zárt hétfőn, ez 5,46 pontos, 0,32 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!