Vegyes volt a kép, a leggyengébben az OTP teljesített 1,1 százalékos csökkenésével - mondta Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en. A magyar bankpapír árfolyama ismét érintette a történelmi csúcsot - 10 980 forintot -, ezt a szintet elérve pedig a befektetők úgy döntöttek, hogy inkább profitot realizálnak. Ez érthető annak fényében, hogy az elmúlt két hónapban 10 százalékot emelkedett az OTP árfolyama - magyarázta.

A BUX 0,58 százalékos esésével alulteljesítő volt a nyugat-európai részvénypiacokhoz képest, ahol jellemzően emelkedést lehetett látni, a német részvénypiac például 0,2 százalékkal ment feljebb.

Nagy András kitért arra is, hogy a keddi kereskedésre két fő tényező hatott: az eurózónás munkanélküliségi adat, amely a várakozásoknak megfelelően 8,7 százalékra csökkent, valamint a német statisztikai hivatal 2017-re vonatkozó 2,2 százalékos GDP-növekedési prognózisa, ami 2018-at is jellemezheti. A következő napokban a részvényelemző szerint arra érdemes figyelni, milyen hírek jönnek a német nagykoalíció alakításával kapcsolatban. Hozzátette, ez elsősorban a német belpolitikát érintheti, de mivel Németország az eurózóna egyik legerősebb tagállama, ez az eurózóna egészének gazdaságára is kihathat.

A Mol árfolyama 8 forinttal, 0,26 százalékkal, 3082 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,09 százalékkal, 10 850 forintra esett, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 4,50 forinttal, 0,96 százalékkal, 473 forintra erősödött, forgalma 502,8 millió forint volt.

A Richter-papírok 50 forinttal, 0,74 százalékkal, 6700 forintra gyengültek, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!